EVERYDAY REBELLION

★★★

Riahi-brødrene har proppet dokumentarfilmen EVERYDAY REBELLION med gode intentioner. Desværre i en sådan grad, at de efter næsten to timer tilsyneladende har mistet fokus. Det er bestemt ambitiøst at lave en film om hverdagens små helte, der med livet som indsats finder nye måder at gøre oprør mod de lokale magthavere.

Vi kommer vidt omkring – Iran, Frankrig, Danmark og USA m.fl. – for netop det globale perspektiv skulle styrke sagen. Problemer er blot af disse idealister tydeligvis kæmper på hver deres måde og for hver deres sag. Så netop fordi Riahi-brødrene har ville inddrager så mange forskellige lande og personer, bliver det ret overfladiske bekendtskaber, vi får.

Man tillader sig undervejs at tvivle på virkningen af disse tiltag, selvom det hårdnakket påstås filmen igennem, at det har de – men det vedbliver ikke desto mindre med at være postulater. Og selvom alle påberåber sig kun at deltage i ikke-voldelige aktioner, må man spørge sig selv, om det ikke er en voldelig handling at save et offentligt udstillet kors over?

EVERYDAY REBELLION fungerer desværre ikke helt efter hensigten, men lander mellem de to famøse stole.