CIRKUSREVYEN 2015

★★★★★☆

Lisbet Dahl kan atter engang ånde lettet op. For igen i år har hun fundet en passende balance mellem gammel og nyt som instruktør af årets Cirkusrevy på Bakken.

Ditte Hansen er tilbage i teltet på Dyrehavsbakken og det betyder heldigvis endnu en Helle Thorning-parodi. Denne gang er statsministeren havnet i TV-duel med den ligeså uønskede rival Lars Løkke (sikkert leveret af Lisbet Dahl) og under ledelse af den speedtalende Clemens (herlige Henrik Lykkegaard). Ditte Hansen får også lejlighed til at spide Inger Strøyberg noget så godt og grundigt i Vase og Fuglsangs giftige vise om "Lille Inger".

Niels Ellegaard har fået en del plads i år, og han tager flest stik hjem i "Til Grin", som Vase & Fuglsang har skrevet med assistance fra Ellegaard. Her afleverer han diverse EU-godkendte grinearter på folkelig og festlig vis.

Kongen af Cirkusrevyen forbliver dog Ulf Pilgaard, der med vanlig akkuratesse giver os en besk opsang kaldet "Ytr!" vedrørende vores brug af ytringsfriheden. Carl-Erik Sørensens tekst hører blandt hans bedste, og Ulf Pilgaards alfaderlige aflevering efterfølges da også af aftenens største bifald. Også Pilgaards fedladne portræt af levemanden Prins Henrik gør stor lykke, da Pilgaard fint har afstemt vor tids Prins Henrik med tidligere versioner – helt ned i detaljen som f.eks. det stadig mere skødesløse sprogbrug.

Sproget er også i fokus i et muntert indslag, hvor Lisbet og Ulf udveksler ukvemsord, og dermed afspejler den stadig grovere indbyrdes tone i den danske dagligdag.

Vi får desværre ikke Lisbet Dahls udgave af Elga Olga-hittet "Solitudevej" i sin fulde længde i anledningen af Bakkens 80 års dag. For Ditte Hansens skal lige op på barikaderne og synge hip-hop om de underkuede kvinder i de gamle revy, mens Lisbet Dahl forsøger at følge trop.

Lisbet Dahl og Henrik Lykkegaard tager sig af Dansk Folkepartis to mest mediesøgende skikkelser, men hvor Pia Kjærsgaard i tidligere sæsoner har været genstand for skarp satire, fremstilles både hun og partiets formand "lille Tulle" nærmest som jubelidioter, mens de synger en Richard Ragnvald-agtig sang med titlen "Vi er glade, vi er fri" i noget, der ligner en Far til fire-kulisse.

James Price har planket sange fra bl.a. "Annie Get Your Gun" og "Village People", men bearbejdet dem så meget, at det kan være, at revyen undgår at betale for rettighederne. Og på scenen har scenografen Nina Schiøttz og den kostumeansvarlige Henrik Børgesen begået miraklet, som for alvor kommer til deres ret i dansenumrerne. Ikke mindst et Chaplin-nummer med skønne og ikke alt for magre danserinder i Chaplin-tøj imponerer.

Åbningsnummeret skal Lisbet Dahl nok nå at lære, for CIRKUSREVYEN 2015 spiller det meste af sommeren. At det bliver for et begejstret publikum synes ganske givet.