LIGEVÆRD

★★★★☆☆

Teatergrad hittede i sommer med Line Mørkebys portræt af (grevinde) DANNER – ombord på Det Flydende Teater såvel som i Danner-huset på Nansensgade. Nu følger så LIGEVÆRD – af samme dramatiker og om selvsammen grevinde, men fortalt i børnehøjde. Publikum får tildelt et lille elektrisk lys, de kan tænde, når de oplever en uretfærdighed på det aflange scenegulv.

Ene Øster Bendtsen og Jacob Teglgaard spiller samtlige roller. Men først og fremmest fremstår de som sympatiske skuespillere, der giver børnene mod på at komme med forklaringer om, hvorfor de har tændt deres lys, og komme med forslag til og råd om, hvordan man håndterer mindreværd hos sig selv og andre.

For voksne giver det en ekstra dimension, at forestillingen denne formiddag spilles i Danner-huset, men vil givet også gøre lykke, når den efterfølgende skal på turné. For LIGEVÆRD formår ikke bare at sætte fokus på den svære balance mellem kønnene, men får også fortalt en elementært god historie med hjertet på rette sted.

Iscenesætter er da også Teatergrads erfarne førstemand Pelle Nordhøj Kann, der ligesom sin viv, Teatergrads dygtige producent Christine Worre Kann, altid har et godt blik for, hvordan en bestemt lokation kan bruges til teater.

(Michael Søby)