OWNER OF A PRISON

★★☆☆☆☆

I 2013 modtog Ghita Makowska Rasmussen noget overraskende en af Reumert-juryens 10 talentpriser for stykket "Man skulle tro var jeg en anden". Nu er hun tilbage med "Owner of a prison", der uheldigvis understreger de svagheder, som allerede kendetegnede gennembrudsstykket. For selvom man fornemmer, at der ligger mange begavede overvejelser bag stykket og selvom Ghita Makowska Rasmussen også besidder en vis legesyge med teaterformen, så virker i særdeleshed dette forsøg umådeligt anstrengt.

Vi møder Noor (Peter Zandersen), en ung mand omgivet af mikrofoner, spolebånd og en ikke ubetydelig bunke båndsalat. Et kort øjeblik tror vi, at Det Kongelige Teaters "Krapps sidste bånd" er blevet forført til København Musikteaters mindste scene, men snart får Noor besøg af to bankrøver-agtige skikkelser (gestaltet af Morten Burian og Betina Nydal). Der råbes og gentages i en uendelighed, men vi engageres aldrig i figurerne, og den fortænkte leg med illusion og virkelighed, hvor skuespillerne går fra at læse replikker i et manus og til at spille, virker mere villet end vellykket. De tre medvirkende kæmper indædt med at få forestillingen til at fænge, men efter en times absurditeter kan vi alle holde fri.

Måske kunne stykkets eventuelle kvaliteter været kommet til større ret i radiodramatisk form, for filmens lydkulisse, som Tim Hinman står som ansvarlig for, forekommer at være mere interessant, end det vi ser på scenen. Instruktøren Emil Hansen har da også en del erfaring på den front, så hvem ved om teksten rent faktisk har en fremtid?