MANDEN DER VILLE HUSKE

★★☆☆☆☆

Den normalt så glimrende teatergruppe Von Baden gæsterspiller på Nørrebros Teater Grob med et stykke ny dansk dramatik med titlen MANDEN DER VILLE HUSKE. Den pågældende mand vågner op på et hospital med hul i hovedet efter at have skudt sig selv. Han kan dog intet huske, men ved hjælp af hypnose fremkaldes de uhyggelige erindringer.

Dramatikeren Henrik Vestergaard finder aldrig balancen med komik og alvor, og nogen pointe med forestillingen har man svært ved at få øje på. Vi får ingen hjælp af instruktøren Morten Lundgaard, som vælger en overgearet og udvendig tilgang til stoffet, der umuliggør enhver for tilstræbt alvor.

Stakkels Frederik Meldal Nørgaard sprælder i et uklædeligt overspil, der ligger langt fra de fine præstationer, vi kender ham for. Han får dog lejlighed til at afsløre en ikke ueffen sangstemme, så han forhåbentlig får mulighed for at lufte igen ved en mere passende lejlighed.

Laura Bach har fået tildelt en lille håndfuld kvinderoller, men magter ingen af dem. Til hendes forsvar skal det siges, at hun bliver sat på flere mulige opgaver, for hvordan og hvorfor spiller man f.eks. journalist med fastfrosset ansigt og en mikrofon iført et dukkehoved?

Så det bliver faktisk Vibeke Hastrup, der med en rutineret præstation blottet for overraskelser leverer forestillingens mest tålelige indslag.

MANDEN DER VILLE HUSKE bør være et vink med en vognstang for teatergruppen Von Badens medlemmer om, at man bør have et klart sigte med de forestillingen, man laver fremover.