APRILFESTIVALEN 2015

– teater for store og små
Frederikssund 19. – 26. april

★★★★★☆

Det ligefrem vrimlede med teateroplevelser i Frederikssund i sidste uge. 130 teatre præsenterede en række forestillinger med appel til børn og unge.

Et af højdepunkterne blev den engelsksprogede REMEMBRANCE, hvor fire dygtige skuespillere tog os med 100 år tilbage i tiden, nærmere bestemt den 1. verdenskrig. Mens vi ser stemningsmættede fotografier og plakater, hører vi dybt bevægende uddrag af breve og bøger fra dengang krydret med tidens relevante sange. Fortiden blev her ikke bære nærværende men også vedkommende.

Også LEONARDO bød på spændende teaterkunst – omend af en helt anden karat. Her indfanges Leonardo Da Vinci i et smukt stykke instalationskunst kombineret med knivskarp anatomisk dans af den graciøse Tilde Knudsen.

Tomas Lagermand Lundme er en talentfuld men også noget ujævn dansk dramatiiker, der er repræsenteret med bl.a. HATE CRIME og den mindre vellykkede OLD SCHOOL – NEW SCHOOL. Fælles for de to stykker er, at de omhandler unges homoseksualitet.

Foretrækker man den lettere genre, så er OUVERTURE en ganske musikalsk men også temmelig ustruktureret klovneforestilling uden det store indhold men umiddelbart underholdende.

Nedenfor ses cphculture.dks bedømmelse af et udpluk af APRILFESTIVALENs forestillinger.

REMEMBRANCE *****
LEONARDO *****
PRINCIP 1914 *****
360 GRADER *****
KYS DET NU, DET SATANS LIV
HATE CRIME ****
K.R.O.P ****
INTET ****
SYGTSUND ****
KARIUS OG BAKTUS ****
SKYGGEN ***
OLD SCHOOL – NEW SCHOOL ***
CITRONBRUS ***
OUVERTURE ***