SAMBA

★★★

Omar Sy, der brød igennem i den gennemsympatiske komedie "De urørlige", viser nye og mere alvorlige sider af talentet som SAMBA, titelkarakteren i Eric Toledano og Olivier Nakaches seneste film.

SAMBA er en illegal invandrer, der bliver genstand for sin nye sagsbehandlers kærlighed. Hun spilles af Charlotte Gainsbourg med en forfriskende neurotisk kvalitet, der giver både hende og os en tiltrængt pause fra de ekstreme dramatiske roller hos Lars von Trier.

Tahar Rahim, som vi senest har kunne se i "Grand Central", tegner et festligt portræt af hendes kåde ven, der gerne poserer som brasilianer for at tiltrække pigerne. Han får dog lidt af en udfordring med Izïa Higelin, hvis skarpe tunge, man med god grund kan frygte.

Blandingen af komedie og drama fungerede fint i "De urørlige", men det er som om, at instruktørduoen har haft sværere ved at finde en grundtone denne gang. Der spilles ellers ganske overbevisende over hele linien, men det er Omar Syrs fintfølende præstation, der i sidste ende gør filmen seværdig.