F FOR FÅR

★★★★★☆

TV-serien om Shaun the Sheep (fåret Frode) opnåede næsten sammen popularitetsgrad som Nick Parks hyppigt Oscar-vindende eventyr om "Walter og Trofast". Så naturligvis måtte hele fåreflokken også ha deres egen spillefilm, og det har de da heldigvis også fået.
Egentlige replikker skal man ikke vente i de knap halvanden time, filmen varer, og alligevel formår såvel dyr som mennesker ved hjælp af lyde, grønt og mæh’en at udtrykke mere end ord ville kunne. Desuden får vi flere ørehængende sange samt en glad underlægningsmusik, der anslår den helt lette tone.

Galskaben starter, da Frode beslutter sig til at holde en fridag. Før han ved af det, havner ikke bare han, men også de øvrige får samt deres ejer i storbyen, mens gården overlades til de særdeles svinske grise.
Instruktørerne Mark Burton og Richard Starzak udviser stor fornemmelse for de visuelle gags, og netop det ordløse univers gør filmen let tilgængelig for unge såvel som ældre uanset nationalitet. Så man kan roligt sætte kryds ved F FOR FÅR, der bliver man ikke svigtet.