MOD NATUREN

★★★★★☆

Ole Giæver har ikke bare skrevet og instrueret, men spiller også den altdominerende hovedrolle i den norske film MOD NATUREN.

Her tegner han et engagerende portræt af en moderne mand, der ikke har opnået den store respekt på arbejdsfronten, og som også virker sært overflødig i sit eget privatliv. Seksuelle frustrationer i forhold til hustruen kombineret med en manglende evne til at kommunikere med deres søn får manden til at søge ensomheden på en weekend-vandring i den storslåede natur. I løbet af filmen hører vi mandens overvejelser omkring sit eget liv, mens vi ser ham kæmpe med udfordringer i den frie natur og med at omgås andre mennesker.

Ole Giævers film fremstår som en hudløs ærlig skildring af den utilpassede mands forsøg på at finde sit ståsted i en tid, hvor manderollen synes under forandring. Giæver stiller virkelig sig selv til rådighed for sin historie med en kompromisløshed, der må aftvinge respekt. De betagende udendørsbilleder danner en skøn ramme om mandens realiseringsproces, og man forstår både hans frihedstrang og behovet for at finde sig selv.

MOD NATUREN vil berøre alle – men nok især mænd – der befinder sig i en overgangsfase i deres liv. Måske på vej til store forandringer – men i al fald med længslen efter en ny selvindsigt.