GRAND CENTRAL

★★★★

Sidst i 70erne og først i 80erne kom der flere film, der stillede skrapt på faren ved atomkraft. Mest opsigt vakte James Bridges’ "Kinasyndromet" med Jack Lemmon og Jane Fonda, men mindst lige så god var Meryl Streep-filmen "Silkwood" af nyligt afdøde Mike Nichols.

Siden har der været relativt stille omkring emnet, men Instruktøren Rebecca Zlotowski bringer med filmen GRAND CENTRAL atter emnet i fokus. Med sig har hun to af fransk films hotteste stjerner fra de senere år, nemlig Tahar Rahim (som vi sidst har nydt i "Fortiden", og Léa Seydoux, der med blåt hår forførte den skønne Adéle i "Adéles liv – kapitel 1 og 2". De spiller Gary og Karole, to ikke alt for heldige unge mennesker, der forelsker sig på trods af, at Gary arbejder sammen med Karoles faste kæreste på det ikke ufarlige atomkraftværk. Historien tilspidses, da Karole bliver gravid, eftersom Karoles kæreste ikke er i stand til at få børn. En ulykke på atomkraftværker gør et kort øjeblik Gary til herre over liv og død, og hans personlige moral bliver for alvor testet.

Spillet mellem de to hovedpersoner er diskret og dialogen sparsom på grænsen til mangelfuld. Rebecca Zlotowski udviser god fornemmelse for miljøet, hvilket understreges i et par træfsikre birollepræstationer af Olivier Gourmet (Dardenne-brødrenes "Le Fils – sønnen") og Johan Libéreau (fra André Téchinés aids-drama "Le Temoins"). Slutningen mangler en smule dramatisk tyngde, men seværdig er GRAND CENTRAL i al fald.