CHAPPIE

★★★☆☆☆

Det er en ganske skæg ide med en robot, der hellere vil lege med barbie-dukke end slås, og instruktøren Neill Blomkamp har fat i noget, der godt kunne udvikle sig til en rigtig god forretning. Desværre forekommer det en smule hyklerisk med en fredselskende robothelt, når filmen som helhed fremstår så voldelig.

Sharlto Copley tilfører CHAPPIE synes at være en fjern slægtning til den animerede sci-fi helt WALL-E, og Sharlto Copley tilfører figuren et ægte menneskelighed, som låner troværdighed til dette futuristiske action-drama.

Dev Patel fra "Slumdog Millionaire" spiller på vanlig hektisk vis den unge gut, der opfinder CHAPPIE, mens Hugh Jackman tilsyneladende nyder at spille skurk. Han er til lejligheden udstyret med en kikset fisure, for vi skal jo helst kunne se, at han er ond. Også en træt Sigourney Weaver, der igen er havnet i film med genstridige skabninger, har en heldig hårdag som en lidet lyttende chef.

Rent psykologisk ligner CHAPPIE en børnefilm, men virker samtidig for voldsom til, at man bør tage ungerne med. Infantile anmeldere skal nok finde en del at beundre, men for mange andre bliver to timer i endnu et glædesløst univers af Blomkamp for meget