KINGSMAN: THE SECRET SERVICE

★★★☆☆☆

Instruktøren Matthew Vaughn ynder at blande filmgenrer – desværre med svingende held. Denne gang krydrer han de klassiske agentfilm med den moderne animationsfilms effektjageri. Resultatet er blevet velproduceret men uegal underholdning, der starter glimrende men løber ud i sandet mod slutningen.

Vaughn har ellers allieret sig med en frisk ny skuespiller ved navn Taron Egerton, og han har lidt af den samme djærve energi som Jack O’Connell i "Unbroken" og er et ganske sympatisk bekendtskab.

Colin Firth tilfører filmen sin vanlige elegance ligesom Michael Caine naturligvis klæder en film af denne type. Derimod virker Samuel Jacksons læsbende skurk helt ude i hampen, og trækker filmen i en for fjollet retning. Men man undgår ikke at trække på smilebåndet, da plottet på næsten farceagtig vis pludselig omfatter en meget liderlig skandinavisk prinsesse.

Selvom KINGSMAN: THE SECRET SERVICE har tilløb til at bringe agent-stilen ind i en ny tid, så tager den animerede vold efterhånden overhånd. Som filmen fremstår nu, har instruktøren sat sig mellem to stole, og man vil til hver en tid foretrække endnu et James Bond-eventyr.