THE WOMAN IN BLACK 2: ANGEL OF DEATH

★★☆☆☆☆

Filmversionen af Susan Hills populære roman "The Woman in Black" blev for et par år siden en nydelig succes i biografen med den tidligere Harry Potter, Daniel Radcliffe i front. Denne gang har man istedet Harry Potters far alias den Bodil-nominerede skuespiller Adrian Rawlins på rollelisten, og han tilfører da også historien en vis uhygge.

Periodemæssigt er vi rykket frem til 2. verdenskrig, og det er i de indledende scener med et præcist tidsbillede af London anno 1941, at filmen har sine største kvaliteter. Da vi først bevæger os udenfor byen bliver historien gradvist mere forvrøvlet og ender desværre som det rene nonsens, trods de relativt mange resourcer, man har brug på at producere den.

Forbilledet synes at have været den berømmede gyser "Børnehjemmet", men hvor den spanske film havde en vis originalitet i sin tilgang til stoffet, forfølger instruktøren Tom Harper snarere gysergenrens klicheeer i denne anden og ganske unødvendige film om kvinden i sort.

Man ærgrer sig over, at pengene er blevet brugt på et med kalorierigt produkt, end denne tamme to’er, hvor det ene trætte gys tager det andet. Gab!