TVILLINGERNE OG JULEMANDEN

★★★★☆☆

TV2s daglige kalendergave til de danske børn hedder i år TVILLINGERNE & JULEMANDEN.

Lars Hjortshøj gir den atter som julemand, og selvom der rent skuespilmæssigt garanteret findes andre, der kunne have klaret den opgave bedre, så har han en umiddelbart sympatisk udstråling, der er afgørende, hvis man skal spille julemand. Camilla Bendix må for det meste finde sig i at være en gås, men så fik hun også tid til en rolle i “Broen II”.

Som tvillingerne Sine og Peter debuterer Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt, men det kan man ikke mærke, for under Tilde Harkamps instruktion, agerer de begge med en smittende naturlighed. Storebroderen William som Alex Høgh Andersen lægger ansigt og krop til, skal nok ende på væggen i mange teenagetøsers værelse. På samme måde vil Sarah-Sofie Boussnina som Regitze nok gå rent ind hos mange unge fyre ligesom hun gjorde det i “Lærkevej”.

Casper Crump er en dejlig far og Lærke Winther Andersen en skøn mor. Tilsammen danner de noget så sjældent som et udholdeligt par i et børneprogram, der tilmed tør vise, at far og mor er glade for hinanden.

Mads Langer har både skrevet og sunget sangen “I en stjerneregn af sne”, som dermed skulle været sikret hitstatus. TVILLINGERNE & JULEMANDEN bør også roses for en ørevenlig underlægningsmusik.

Optagelserne har man henlagt til Nordjylland, et sympatisk forsøg på at gøre udkantsdanmark mere synlig og samtidig en mulighed for at fortælle andre historier. Set i det lys kan det ærgre, at familien virker så lidt jysk og kun enkelte biroller lyder som om, at de har tilknytning til området. Minoriteter ser man ikke meget til – i al fald ikke i de første tre afsnit – men Sigrid Husjord får dog lov til at skabe en original karakter, en lille juleglad kvinde omgivet af spøgelser.

Men med både spænding og humor samt en god portion julehygge skal det nok lykkes for TV2 at samle børnefamilierne foran skærmene. TVILLINGERNE & JULEMANDEN er da også blevet underholdning, som man kan være bekendt at udsætte små mennesker for.