EN SÆLSOM REJSE

★★★★★☆

På Det Lille Teater specialiserer man sig i underfundige børneforestillinger, og deres seneste produktion EN SÆLSOM REJSE henvender sig til de allermindste – fra 2 til 4 år. I den alder er det ikke altid med ved, om man har lyst til at gå i teatret, før det går løs at dømme efter skrig og skrål i foyeren umiddelbart inden forestillingens begyndelse. Men når først de sidder i salen og den lille sæl mødes med sin ven havmågen, så falder der ro over de små. De voksne føler sig tydeligvis forsømte og flere føler sig desværre nødsaget til at overforklare børnene hvad de ser, mens de ser det. Men det behøver de ikke, for EN SÆLSOM REJSE har en enkel poetisk historie, som børnene sagtens kan og bør forholde sig til umiddelbart.

Sælen Selma lever en enkelt liv på sin lille klippe, hvor den fra tid til andet bliver forkælet med lækkerier af dens ven havmågen. Men en dag kommer der et skib forbi befolket med cirkusartister og Selma bliver ven med kloven og tager med til cirkusforestilling.

Scenografen Christian Q. Clausen har atter engang tryllet med scenerummet, og den perspektivrige havudsigt bliver som ved et trylleslag forvandlet til et cirkus, hvor diverse dyreartister i dukkestørrelse optræder på skift. Selma bliver en succes i et bold-nummer sammen med klovnen. Vælger hun mon cirkuslivets magiske verden eller vender hun tilbage til sin klippe og sin ven?

EN SÆLSOM REJSE er en diskret triumf for manuskriptforfatter og instruktør Jacques Matthiessen, og både skuespillerne Anya Sass, Bo Carlssonog Rolf Søborg Hansen samt komponisten Frederik Lundin har ære af forestillingen, der synes ideel som den allerførste teateroplevelse.