BLACKHAT

★★☆☆☆☆

Michael Mann har specialiseret sig i stærkt mandehørmende film, hvor de bedste hedder "The Insider" og "Ali". Hans seneste værk hører desværre til de forglemmelige. I front har filmen ellers den attraktive Chris Hemsworth som hackeren Hathaway, der får til opgave at samarbejde med kineserne for at optrævle et netværk af cyberkriminalitet.

Men BLACKHAT mangler i den grad gnist og glød, og Hemsworth har ikke mange udsving i den ellers smukke dybe stemme. Omvendt kan den konstant mopsede Viola Davis – til lejligheden udstyret med kunstige øjenvippet samt en for stor glat paryk – faktisk leverer replikker, så de sidder. Og når man tænker på hvor stort et land Kina er, må man undre sig såre over, at det ikke er lykkes Mann og co. at finde nogle bare lidt interessante og velspillende kinesiske skuespillere? Vi ved jo fra Zhang Yimous mesterværker, at de findes.

Men hvad skal man i det hele taget stille op med en historie, der aldrig rigtig fænger, selvom vi bevæger os verden rundt med stop i både Kuala Lumpur, Hongkong, Chicago og Jakarta. Faktisk må BLACKHAT betegnes som en af årets kedeligste kriminalfilm, og det kan man faktisk primært bebrejde Michael Mann.