BANG OG BETTY

★★★★★☆

Det må være sin sag at skulle leve op til sublime anmeldelser og diverse teaterpriser. Men Ole Lemmeke mere end bekræfter sit internationale niveau med portrættet af Herman Bang i Christoffer Berdals genopsætning af BANG OG BETTY.

Karin Bang Heinemeier er ny som Betty Nansen, og låner både dramatisk tyngde og intelligens til rollen, hvilket giver en bedre balance i forestillingen. Morten Hemmingsen virker overbevisende både som lidet talentfuld skuespiller og som tilforladelig regissør, mens Thomas Jacob Clausen (desværre i en lidt for entydig arisk maskering) forekommer noget mere maskulin end sin forgænger i portrættet af Johannes V. Jensen.

Jacob Weis udviser i sit prisbelønnede skuespil stor forståelse for Herman Bangs vid og begavelse samt en imponerende indsigt i og fornemmelse for periodens åndsliv.
Forestillingen skal nu på turné rundt i landet, inden den vender tilbage til Hippodrom-scenen på Folketeatret, og man bør om nødvendigt pantsætte sine nærmeste, så man ikke går glip af Ole Lemmekes allerede legendariske præstation.