BLAH BLAH BLAH

★★★★☆☆

Teater Rio Rose gæster det hyggelige Teater ved Sorte Hest, og det forekommer oplagt, når man ligger inde med så fin en forestilling. BLAH BLAH BLAH har ganske vist flere år på bagen, men den fremstår stadig som skævt og vittigt samtidsteater.

Instruktør Tove Bornhøft får på dygtig vis omsat historien om en livsløgner til levende og nærværende teater. Og med Folmer Gry Kristensen i centrum har hun den helt rigtige person til at gestalte netop denne karakter. Mesterligt er det ordløse anslag, hvor manden konstant retter på sit tøj og sit hår, eller kommer med en anden nervøs reaktion, der understreger hans usikkerhed.

Folmer Gry Kristensen får også på forbilledlig vis formidlet den selvhævende fase i den alkoholiserede mands liv. For der synes ikke at være grænser for hvor mange spændende jobs, han har haft, hvor mange sprog, han taler og hvor mange interessante steder, han har besøgt. Blah blah blah…. deraf titlen. Har man besøgt et værtshus bare en enkel gang, genkender man typen.

Det fine ved BLAH BLAH BLAH er, at det der kan ligne komiske udleveringer, også rummer både kærlighed og loyalitet. Det fremgår tydeligst i forestillingens odiøse sang, der serveres som en perfekt symbiose mellem Tom Waits og alverdens danske troubadourer med hang til våde varer.

Ideerne er desværre brugt op, inden vi når helt i mål, men BLAH BLAH BLAH forbliver dog en morsom og sært bevægende teateroplevelse i ens bevidsthed.