KVINDER?

★★★★☆☆

Sanne Søndergaard havde i 2013 et pænt hit med stand-up showet "Mandehader?". Nu er hun tilbage med forestillingen "KVINDER?", og hendes pen har i al fald ikke mistet sin skarphed.

Dramaturgisk kan hun stadig lære noget om hvordan hun strukturerer sit materiale bedre, og hun har en tendens til at trække de indskudte sætninger for langt ud, så hun gør det unødigt svært for sig selv at vende tilbage til det oprindelige emne. Men replikkerne falder kvikt og kun få til jorden.

Rent emnemæssigt kredser Sanne Søndergaard en del om de forventninger og krav, der stilles til kvinder. Både fra mode- og skønhedsindustrien, fra mænd men også fra andre kvinder og sig selv. Metaforerne bliver stadig mere saftige, og Sanne Søndergaard afholder sig ikke fra at bruge sprogets mest saftige vendinger for at vise, at hun kan spille bold med de store drenge. Hun holder sig heller ikke for god til at komme med piskesmæld til sine mandlige kolleger, men er faktisk bedst, når hun fremlægger sine synspunkter uden at forsøge at placere skyld.

KVINDER? undgår heldigvis at blive en selvforherligende peptalk til de indforståede, men afslører en debatainer, der i stadig højere grad tør stå ved, hvem hun er. Man kan derfor håbe, at hun næste gang vover at åbne op for et endnu større univers, der i højere grad viser, at hun rent faktisk selv har lært af det, hun siger. For Sanne Søndergaard har nogle kloge pointer, som man måske bedst formidler ved ikke at beskæftige sig så meget med udseende, mode og skønhed.
Man fristes til at kalde hende en pige med nosser, men den slags snak overlader vi til hendes mandlige kolleger…