UNBROKEN

★★★★☆☆

Angelina Jolie er ikke blot en lækker Oscar-belønnet skuespillerinde, men har også ydet en betydelig indsats indenfor velgørenhed, og så er hun ved at slå sit navn fast som instruktør. Gennembrudsfilmen "In the Land of Blood and Honey" fra 2011 har man i urimelig grad forsømt at vise herhjemme, trods en Golden Globe-nominering som bedste udenlandske film, men nu kan man se storfilmen UNBROKEN i de danske biografer.

Jolie fortæller ganske medrivende den autentiske historie om OL-løberen, der overlever et flystyrt, en måned i gummibåd på havet samt et brutal ophold i en japansk fangelejr under 2. verdenskrig. Stilen kan minde om datidens heltefilm og i passager mere glat end godt er, men det låner samtidig troværdighed til periodeskildringen. Jolie har også imponerende godt greb om filmens tekniske aspekter, og hendes sans for mandlig skønhed fornægter sig heller ikke.

Jack O’Connell er selv i et ungt filmår et nydeligt bud på titlen som årets hug, og tilmed en udmærket skuespiller, hvad vi også så i "Bag fjendens linjer" sidste år. Også Garrett Hedlund gør krav på vores opmærksomhed som en af medfangerne i den japanske fangelejr.

UNBROKEN har også været en pæn publikumsucces i USA og det bør den også blive i Danmark, for på trods af en spilletid på over to timer, så føler man sig godt underholdt af dette storstilede menneskedrama.