KARLAS KABALE

(Aarhus Teater)

★★★★

Thomas Bendixen har dramatiseret Renée Toft Simonsens moderne børneklassiker KARLAS KABALE, der også oplevede stor popularitet på film. Bendixen står også selv for iscenesættelsen, og det er der kommet en tilforladelig lille børneforestilling ud af på Aarhus Teaters store scene.

I glade farve får vi historien om Karla, der efter diverse familie skænderier løber hjemmefra og blive måske en lille smule mere voksen i processen. Via løbebånd bevæges rekvisitter og medvirkende ind og ud af scenen, men ellers synes Thomas Bendixen og scenografen Steffen Aarfing ikke at have så meget at byde ind med, når man tænker på hvilken iderigdom, man p.t. har mobiliseret på Aalborg Teater i forbindelse med opsætningen af "Alice i Eventyrland".

Fanny Louise Bernth gør god fyldest som den spittede Karla, og Michael Lundbye Slebsager er et fund som lillebror, så længe han kan holde masken i samspillet med Mikkel Becker Hilgart i rollen som Mads Morten. Anders Baggesen tager sig nogle yndige tudeture som Merlin, og især Mohamed Ali Osman er kær som meget jysk politibetjent.

En vis Thomas Helmig har både skrevet og komponeret det fine titelnummer, som der dog bliver drevet rigeligt rovdrift på i løbet af forestillingen. Hvis bare man havde fået ham til at skrive nogle flere sange, for man fornemmer, at der gemmer sig materiale til en hel musical i den mand.

Aarhus Teater fortjener ros for at overføre KARLAS KABALE til scenen, også selvom man ikke helt kan frigøre sig fra tanken om, at der kunne være kommet endnu mere ud af anstrengelserne.