DUM OG DUMMERE 2

★★☆☆☆☆

Det bedste man kan sige om filmen DUM OG DUMMERE 2 er, at den lever op til sin titel. Instruktørduoen Peter & Bobby Farrelly kender deres målgruppe, som i intelligensniveau må være på niveau med filmens to fjogede hovedpersoner at dømme efter det idiotiske plot. Der er heldigvis lyse øjeblikke fra tid til anden, men formen virker forstenet og skuespillerne trætte.

En enkel film med Jim Carrey synes efterhånden ligeså udmattende som en hel kavalkade med Jerry Lewis-film, men i det mindste har Carrey en vis teknisk kunnen i forhold til den komplet talentløse Adam Sandler, som han tit sammenlignes med.

Jeff Daniels er slet ikke komiker, men en karakterskuespiller, der kan være sjov – men også han virker temmelig udbrændt her. Gensynet med Kathleen Turner har mest af alt karakter af et visuelt chok, men i det mindste går hun til opgaven med en indstilling, der var en bedre film værdig. De øvrige medvirkende spiller skrækkeligt, og så kan 110 minutters villet komik altså godt være lang tid.

Så hvis man var dum nok til at betale for at se den første film, så bør man helt klart være dummere for at investere i en billet til to’eren.