DOMMEREN

★★★★☆☆

Når man nu har fået et "jr" (junior) hæftet efter sit navn, er det måske ikke så underligt, hvis man vokser op med et vis faderkompleks. Robert Downey jr. bryder i al fald med de ironiske action-filmhelte for både at producere og spille hovedrollen i sæsonens store fader-søn drama, David Dobkins DOMMEREN.

Engagementet bærer heldigvis frugt og rollen som den glatte kyniske advokat, der pludselig får til opgave at forsvare sin far, må anses som Robert Downey jr. bedste siden "Chaplin". Advokaten er en gammel dommer, som pludselig står anklaget for mord, og spilles uforligneligt af Robert Duvall, der heller ikke har været bedre siden Oscar-triumfen i "Den sidste drøm" (Tender Mercies). Også Vera Farmiga får markeret sig som advokatens gamle flamme.

Det er med andre ord en skuespiller-film, som vi her har med at gøre og selvom den både er for lang og forudsigelig, så er man i godt selskab og nyder at se garvede spillere gå i flæsket på hinanden.

Om DOMMEREN så er stærk nok til at ændre Robert Downey jrs karriere i retning mod de mere dybdeborende roller kan kun tiden vise, men forsøget virker i al fald overbevisende og giver appetit på mere.