SHORT TERM 12

★★★★★☆

Bag den kryptiske titel gemmer der sig en af sæsonens fineste amerikanske independent film. Vi følger Grace (den yderst lovende Brie Larson), der arbejder på SHORT TERM 12, en institution for "mindre priviligerede" unge. Grace har dog rigeligt at se til selv, eftersom hun selv har været selvdestruktiv som følge af faderens misbrug og hans forestående løsladelse gør ikke problemerne mindre. Oveni købet bliver hun gravid, og begynder straks at stille spørgsmål ved sit forhold og om hun overhovedet kan håndtere at få et barn.

Arbejdet på SHORT TERM 12 kræver også sin kvinde, men selvom hun tit forfalder til metoder, der bestemt ikke er lige efter bogen, så kan det ikke nægtes, at Graces er god til sit arbejde. Vi følger hendes kampe med flere forskellige beboer og såvel fællesskab som kampe med kolleger.

Destin Daniel Cretton viser sig at være en fintmærkende instruktør, og hans mesterlige manuskript, der får os til at føle og forstå samtlige karakterer, vi møder på SHORT TERM 12, var da også med i opløbet om en Oscar-nominering. SHORT TERM 12 har desuden en friskhed i tonen og en uortodoks tilgang til sit stof, som virker forfriskende og ny. En tiltrængt påmindelse om, at amerikansk film kan være andet end opblæste sci-fi film.