THE HUNGER GAMES:

MOCKINGJAY PART 1

★★

☆☆☆

Det seneste afsnit af HUNGER GAMES-sagaen er en blandet fornøjelse og trods flere bemærkelsesværdige sekvenser (bl.a. et flot udført luftangreb) den hidtil svageste del. For på den ene side virker historien for indforstået til at nybegyndere kan hægte sig på her, og på den anden side synes stoffet denne gang ret forudsigeligt.

Jennifer Lawrences Katniss går mest rundt og klynker om sin Peeta, den nydelige men ret intetsigende Josh Hutcherson, når hun da ikke lige skal redde søsterens kat. Lawrence får dog lejlighed til at lufte sin sensuelle sangstemme som en del af filmens fine musikside, og det kan meget vel udløse en musical-rolle senere i karrieren.

Julianne Moore er ny på holdet og hun er jo altid en gevinst for en film ligesom Donald Sutherland låner vanlig klasse til handlingen. Samtidig må vi vinke farvel til Philip Seymour Hoffmann, som døde tidligere på året og som filmen er dedikeret til. Men vi hænger stadig på Elizabeth Banks’ Effie, som forfatterinden Suzanne Collins efter sigende skulle være vild med.

Francis Lawrence har atter instrueret, men mere mørkt og dystert end han plejer. Og så er det i biografsammenhæng frustrerende, at man skal vente i flere måneder, inden man får det næste afsnit, især når den foreløbige slutning forekommer så åben.