FANDENS TIL FANGSTMÆND

★★★

☆☆

Publikum i Ishøj Kultur Café tog godt imod FANDENS TIL FANGSMÆND, en gemytlig og beskeden turnéforestilling baseret på Jørn Riels skrøner fra Nordgrønland.
Flemming Jensen og Waage Sandø lægger krop og sjæl til to gæve fangstmænd, hvis groteske opførsel bl.a. får næsten fatale konsekvenser for den unge Lasse (præcist spillet af Peter Zandersen) i og omkring den lille hytte, hvor en stor del af handlingen udspiller sig.

Flemming Jensen står selv for tekstbearbejdelsen, og hans kærlighed til Grønland kommer heldigvis også til udtryk her. Det virker desuden også i dramatisk sammenhæng forfriskende med lidt klimaforandring.

Flemming Jensen og Waage Sandø har aldrig spillet sammen på scenen før, hvilket i grunden er besynderligt, for de klæder hinanden godt, og spiller veloplagt op til hinanden. Næsten to og en halv time må siges at være lige i overkanten af, hvad disse tossestreger kan bære, og især scenerne med Mette Marckmann fungerer ikke optimalt. Det kan skyldes, at tonen fra forfatterens hånd synes forskellig fra tonen i herre-scenerne, men også at Mette Marckmanns spillestil forekommer mere revyagtig end de øvriges.

Lars Knutzon kunne med sindsro have skruet tempoet lidt i vejret, også uden at miste de aldrende tilskuere, der må siges at være forestillingens primære målgruppe. Men Knutzon og co. har tydeligvis hygget sig under tilblivelsen af forestillingen, og netop den hyggelige grundstemning forplanter sig til salen, og gør, at vi forlader salen med et lille smil på læben.