FURY

★★★☆☆☆

Brad Pitt yder endnu en bundsolid præstation som "War Daddy", også kendt som veteranen Don, i David Ayers temmelig traditionelle 2. verdenskrig-drama FURY.

Vi følger strabasserne på en af de kampvogne, der befolket med amerikanske soldater tager kampen op mod nazisterne i krigens sidste dage. Det er bestemt ingen søndagsudflugt at køre rundt i en amerikansk kampvogn i det krigshærgede Tyskland, hvor bagholdsangreb lurer i hvert et krat.

Men med Brad Pitt med i vognen føler man tryg. Shia LaBeouf illuderer også udmærket som den religiøse Burd (med kælenavnet "Bible"). Størst indtryk gør dog Logan Lerman som det mest uerfarne medlem af truppen. Det er hans udvikling – fra uskyldig ung mand til forhærdet dræber – det udgør filmens røde tråd og årsagen til, at vi trods alt hænger på i over to timer.

Peter Christoffersen skaber en Mercutio med spræld i ligesom Helle Fagralid kommer med et interessant bud på Benvolio. Endelig er Peter Plaugborg skæg som Paris, en ikke alt for kvik repræsentant for adlen.

Niels Brunses oversættelse besidder en friskhed, som gør at også unge vil elske denne forestilling. Det er med andre ord klogt at sikre sig billetter snarest, for ROMEO OG JULIE ligner virkelig det store moderne hit, som desværre for Emmet Feigenberg kommer for sent. En flot fjer i hatten bør man dog ikke nægte den afgående chef.