CELEBRITY

★★★

Med TV-serien "Livvagterne" blev Søren Vejby for en tid et kendt ansigt i Danmark. Det medførte også i hans tilfælde både op- og nedture, men han fik efterfølgende rehabiliteret sig selv som skuespiller i "Øjeblikket" på Betty Nansen Teatrets Edison-scene. Sidste år præsenterede han så den til dels selvbiografiske roman "Upcoming" på Bogmessen i Belle Centret, og nu er han aktuel på Teater Vestvolden i Hvidovre med en sceneversion af bogen.

Med sig på scenen har han Katrine Greis-Rosenthal, som trods en lidt usikker replikbehandling illuderer nydeligt som en ung pige, der stalker wannabe-skuespilleren Robert. Vi følger hendes forsøg på at få hans opmærksomhed, og han falder i fælden og får hende ansat i den biograf, hvor han er operatør.

Stoffet virker bestemt relevant i en tid, hvor jagten på den hurtige berømmelse synes mere intens end nogensinde. I starten med et godt flow til og med brudet, hvor Robert får nok af sin stalker. Fra det punkt af hører vi primært om hendes forhold til moderen, og om hvordan Robert endelig opnår den berømmelse, han har stræbt efter. Her får forestillingen ikke overraskende et problem med hensyn til at samle sig, og slutningen virker da også sært uforløst. For hvad er pointen?

På trods af dette kan man sagtens finde noget at glæde sig over i CELEBRITY, og det overvejende unge publikum virker engageret i forestillingen.

Instruktøren Stephan Pollner lader Roberts fokusering på de overfladiske og primært fysiske aspekter af skuespilleriet afspejle sig i de dramatiske udtryk. Hans "auditions" – amerikanersproget fornægter sig ikke hos denne Robert – illustreres ved armbøjninger, der også giver Robert mulighed for at vise den veltrænede krop, hans største aktiv.

Man tvivler stærkt på, at denne Robert kan håndtere den pludselige berømmelse, da han tilsyneladende intet har lært på sin vej. Det glædelige er, at det har Søren Vejby til gengæld.