RASMUS BJERG SOLO – ENDELIG ALENE!

★★★★★☆

Kan man få nok af Rasmus Bjerg? Jo, det kan man sådan set godt, især når vi for gud ved hvilken gang skal brøle hans efternavn for at styrke hans ego.

Men samtidig besidder han en løjerlig kombination af latteglad humor og bondsk sårbarhed, der i visse kredse passerer som "jysk lune". Og når han så ublufærdigt allierer sig med to ferme ordsmede som Thor Bjørn Krebs og Carsten Eskelund samt en begavet instruktør som Moqi Simon Trollin, så har man pludselig et stand-up show, der bare synes lidt bedre end de fleste andre.

Det forekommer kun rimeligt, at showet spiller på det legendariske Nørrebro Teater, hvor man netop har gjort så meget for udviklingen af stand-up genren.

Rasmus Bjerg gennemlever sin jyske opvækst sammen med os. Fra en barndom i hjemmesyet tøj og forelskelsen i pigen fra bagerbutikken til de første spæde forsøg i underholdningsbranchen. Vores sympati har han, men i løbet af showet får han tilmed vores respekt. For modsat så mange andre stand-up’er fornemmer man, at Rasmus Bjerg er skuespiller af sind, og det gør hans miniportrætter af såvel apart forfædre som Stig Rossen til udelte fornøjelser. Så mod slutningen tager man sig selv i endnu en gang at råbe "Bjerg" til den lille runde mand midt på scenen.