HOLD KÆFT, LEVER DU ENDNU?

★★★★☆☆

Det er umuligt at anmelde en Simon Rosenbaum-forestilling uden en vis portion nostalgi. Manden har jo været der altid, synes man, og vist både alsidighed og lune i et utal af sammenhænge, så man forstår faktisk godt den lidt uheldige bemærkning, der også udgør forestillingens titel.

Men samtidig – og det bør understreges i en tid, hvor "ældrebyrden" åbenbart fungerer som accepteret begreb – er der ikke kun tale om nostalgi. For Simon Rosenbaum har tydeligvis stadig noget at byde ind med. Stemmen besidder stadig en betydelig myndighed, og selvom man nærmer sig de 90, kan man tydeligvis godt være rap i replikken.

Hans Scat Skat-sang må kunne tjene som inspiration for mange rappere, og med "Digitalis Blues" viser han ikke blot evnen til at anvende aktuelt materiale, men også at han både som tekstforfatter og komponist stadig har den gemytlige frækhed i behold. Som tekstformidler topper han med vrøvlevisen om den politiske situation i Bonnada, hvor han næsten får os til at tro, at ordene giver mening.

Når vi nu befinder os i det hyggelige Teater Play på Strandlodsvej, Amager, forekommer det oplagt med et lille udtog fra den urimeligt glemte operette "En søndag på Amager". Det giver også Simon Rosenbaum anledning til flirte med forestillingens kvindelige hovedkraft Lisbeth Kjærulff på vidunderlig skamløs vis. Kjærulff kan virkelig synge, og på trods af, at hendes parodi på Karla fra "Huset på Christianshavn" kræver mere arbejde af hende, så kommer hendes komiske talent til udtryk i en skæg lille vise kaldet "Jysk Grand Prix". Her anskues Grand Prix-skandalen med vid og bid fra den vragede værtsby. Tekst og musik: Simon Rosenbaum selvfølgelig!

Også sympatiske Lars Oluf Larsen får glæde af flere Rosenbaum-viser bl.a. "Tenoren", hvor han agerer en sanger, som mister enhver form for sexappeal, da han pludselig en dag synger sopran. Lars Oluf Larsen har også stadig en varm og behageligt uskolet røst, som man husker helt tilbage fra "Cyrano" på Gladsaxe Teater.

En charmerende trio anført af den ukuelige Simon Rosenbaum, hvis evne som fanden-i-voldsk klaverbokser heller ikke fornægter sig denne gang.