SHAKESPEARES SAMLEDE VÆRKER

★★★★☆☆

Den langvarige London-succes SHAKESPEARES SAMLEDE VÆRKER er blevet fordansket med vid af Line Knutzon, og præsenteres af en stjernetrio på Bellevue Teatret i Klampenborg.

Undertitlen “37 stykker på lige omkring 97 min.” holder ikke helt stik, da man har indlagt en pause, så “ca. 38 stykker på lidt over to timer”, ville have været mere passende.

Nikolaj Cederholm får hele balladen til at glide over scenen med en pæn portion galskab, selvom man ind imellem ville ønske, at han også havde dvælet lidt ved poesien hos Shakespeare – som man trods alt fik en fornemmelse af i den engelske produktion. Hos Cederholm bliver det lutter hat og briller, på trods af at Iben Hjejles meget lærerinde-agtige karakter gerne vil belære os om Shakespeare. Det får hun dog sjældent lov til, for hun er omgivet af en fjoget Nicolaj Kopernikus og en bøvet Anders W. Berthelsen.

Denne trio knokler energisk for at producere latter og serverer bl.a. Shakespeares kongedramaer som modeopvisning og Hamlet i en speed-version. Sjovest bliver forestillingen, da Anders W. Berthelsen skal agere Richard III – med Iben Hjejle som pukkel!

Line Knutzon kan desværre intet stille op imod de forældede kønsroller, der synes at være en del af tekstens struktur – ligesom på Østre Gasværk er det åbenbart sjovt, når mænd kysser hinanden? Men vi bliver samtidig mindet om forskellene på dengang og nu – og det har i sig selv en værdi.

Scenografisk skal man ikke have de store forventninger til forestillingen, men Line Bech sørger for, at Liva Weels gamle kostumer får sat lidt farver på SHAKESPEARES SAMLEDE VÆRKER. Det klæder dem.

SHAKESPEARES SAMLEDE VÆRKER er og bliver en munter forestilling. Om den så er blevet ligeså vanvittig skæg, som den burde, må i sidste ende være op til publikum at bedømme.