SIRENE

★★★★★☆

Med Pontus Lidbergs SIRENE lancerer Dansk Danseteater en ny virtuel scene. SIRENE har allerede turneret i udlandet med stop i bl.a. Rom og New York, og modtog i 2018 Villanueva-prisen for bedste udenlandske forestilling i Havana.

Pontus Lidberg, der også fungerer som kunstnerisk leder af Dansk Danseteater, har ladet sig inspirere af den græske mytologi i sit værk og med Sarawanee Tanatanit som det blændende midtpunkt oplever vi, hvordan sirenen drager mændene til sig.

SIRENE kan ses som en sanselig rejse mod det begær kun de færreste kan modstå. Pontus Lidberg udfordrer vores syn på kønnenes forskelligheder og via mødet med Sirenen kommer de fortryllede sømænd også i kontakt med deres kvindelige sider.

Sarawanee Tanatanit rummer også både mandlige og kvindelige kvaliteter i sin karakterfremstilling, og man behøver ikke at være sømand for at lade sig indfange af hendes bevidst tvetydige mystik. Omvendt virker det også fuldt forståeligt, hvorfor hun vælger at tiltrække netop disse seks mænd: Pontus Lidberg, Stefanos Bizas, Lukas Hartvig-Møller, Edward Pearce, Bradley Waller og Julien Guillemard.

Musikalsk spænder forestillingen fra Stefan Levin til Franz Schubert, og Jason Carpenter står som ansvarlig for en foruroligende animationssekvens, der genkalder billeder fra tegnefilmsklassikeren "Animal Farm".

SIRENE nåede kun at spille i Slagelse i oktober sidste år, inden corona-restriktionerne forhindrede fuldførelsen af en Danmarksturné.

Men 10. juni bliver der mulighed for at opleve forestillingen live i Vejle, den 17. juni rykker den til Randers og den jyske del af turneen afsluttes 14. oktober i Aarhus.

Københavnerne kan også begynde at glæde sig til at opleve forestillingen live – på Teater Republique fra 19. til 26. marts 2022.

(Michael Søby)