MALAGA

★★★★☆☆

Svalegangens opsætning af Lucas Bärfuss’ MALAGA er taget på turné og det kommer bl.a. CPH STAGE-festivalen til gode. Således kan man p.t. opleve denne lille fine sag på det hyggelige men lukningstruede Rialto Teater, og selvom forestillingen står lidt i skyggen af mere spektakulære teaterprojekter, er den absolut seværdig.

Holger Østergaard spiller Michael, en klynkende ex-mand, der pines af, at ex-konen Vera (Camilla Gjerlstrup) skal på ferie til Malaga med sin nye elsker, men som samtidig ikke kunne drømme om at blive hjemme fra en stor konference for at passe deres fælles datter. Derfor lader de en noget forstyrret 19-årig filmnørd (Niclas Vessel Kølpin) passe datteren, selvom de begge får på fornemmelsen, at det er en dårlig ide.

Dette er startskudet til en ganske skarpsindig drama-komedie, der fokuserer på forældregenerationens manglende evne til at tage ansvar, fordi det i så fald kunne gå ud over dens egen selvrealisering.

Holger Østergaard er morsom som bløddyr i jakkesæt, og netop når det er ved at kamme over, og vi synes at hustruen (sejt og sofistikeret spillet af Camilla Gjerlstrup) har alle de rigtige holdninger, introduces vi for den unge mandlige barnepige, og kommer ligesom faderen i tvivl om, hvorvidt den unge mand er til at regne med. Han spilles nemlig med en afvæbnende sød flabethed af Niclas Vessel Kølpin, et nyt lovende bekendtskab med et imponerende kropssprog.

Iscenesætteren Geir Sveaass sørger for en fin balance mellem komik og alvor samt et fornuftigt tempo, der holder forestillingen under de fem kvarter.