DEN LILLE VAMPYR

★★★★☆☆

Copenhagen Bombay lancerer en hollandsk/dansk/tysk co-produktion med titlen DEN LILLE VAMPYR i de danske biografer i efterårsferien, og det skal de ha’ tak for. For filmen fremstår langt bedre end de rædselsfulde animationsfilm om pastelfarvede ponyer og ninja-lego, som vi ellers belemres med.

DEN LILLE VAMPYR er titlen til trods en ganske gemytlig film om harmonisk sameksistens, og hvis både vampyrer og levende kan finde ud af det med hinanden, er der i sandhed håb for fremtiden.

De ældre skuespillere sløser ganske vist lidt med accenterne i den danske versionering, mens de unge formidler deres karakterer med sundt smittende humør.

Instruktørerne Richard Claus og Karsten Killerich sørger for den ideele atmosfære, der bringer mindelser om tidlige Dracula-film, men den generelt lette tone samt en flyvende ko sørger for, at ungerne ikke bliver skræmt fra vid og sans.

DEN LILLE VAMPYR er endnu en sejr for dansk animation, der med hele tre film af spillefilmslængde på biografrepertoiret i denne sæson har haft sit velnok bedste år nogensinde.