DE VISES STEN

★★★★★☆

Et af efterårsferien utvetydige højdepunkter for mange børn og deres voksne er et besøg i Eventyrteatret. Også i år kan man med sindsro glæde sig, for det er i mere end en forstand en magisk forestilling, som instruktøren Bo Skødebjerg har fået stablet på benene.

Ganske vist forekommer Gunvor Reynbergs manuskript lige lovligt snørklet til at begynde med, men efterhånden får også de mindste styr på det store persongalleri. Med relativt enkle midler får Kirsten Brinck skabt en effektiv scenografi, og så længe vi er i gude-selskab og ved hoffet er kostumerne også en visuel fornøjelse. Sminkøsen Nina Samuelsen kan dog roligt give de blegeste indere lidt mere farve.

Stefan Hjort har en dejlig naturlighed som drengen Kim, og omkring ham får vi festlige præstationer som Mathias Niclasens forkælede Prins Rani, Theis Posts tiggerprins og Frida Reynbergs madglade Manju. Nævnes bør også Tobias Augustssons fredsmægler med det ganske fiffige navn Mahutma Gundhi.

Eventyrteatrets forestillinger præges altid af stor musikalitet, men alligevel synes man, at Christian Dahlbergs musik og arrangementer hører blandt de bedste. En noget nær perfekt blanding af moderne musicalmusik og indiske toner a la soundtracket til filmen "Slumdog Millionaire", som man vist har lyttet en del til. At man så også har nogle unge kunstnere på scenen, der kan løfte forrygende sange som f.eks. "Drømme", gør ikke oplevelsen mindre.
DE VISES STEN bekræfter med andre ord Eventyrteatrets position som Københavns førende børneteater.