TRE BRØDRE

★★★

På Betty Nansen Teatret lavede man for nogle år siden Anton Tjekhovs "Tre Søstre" i Per Olof Enquist bevægende udgave kaldet "Søstrene", hvor søstrene Olga, Masja og Irina blev spillet af tre ældre skuespilleriner (Bodil Udsen, Ghita Nørby og Susse Wold).

Kan man også spille Tjekhov som moderne komedie med tre mænd i kvinderollerne? Muligvis, men på Republique lykkes det desværre ikke. Anders Lundorph var ellers manden bag sidste sæsons største overraskelse, eventministeriets BOYS DON’T CRY, men kan intet stille op med denne tekstbearbejdelse, der på ingen måder fremstår som en forbedring af originalen.

Historien bliver ganske vist fortalt, men ganske blottet for poesi. Den apatisk holdning til krise virker dog som et tidløst tema, men bortset fra det, engageres vi ikke rigtigt i karaktererne.

Spillet svinger fra det jævne til det ringe – de mest erfarne klarer sig generelt bedst, og Joen Højerslevs engagement gør et vis indtryk. Scenografisk kryber hjemmet fra at være en god håndfuld værelser til et lille kammer med køjesenge. Da har flere publikummer allerede forladt salen, og efter to en halv time er det er da også lige før, at man misunder de medvirkende køjesengen.