LEGALLY BLONDE – THE MUSICAL

★★★★★☆

Filmkomedien "Blondinens hævn" blev det første klare bevis på Reese Witherspoons stjernepotentiale. Men den sjove historie om den "dumme" blondine, der vil studere jura for at få sin ex-kæreste tilbage, havde også kvaliteter i sig selv, og musicalen klarede sig pænt både på Broadway og i London. Fredericia Teater introducerede LEGALLY BLONDE for jyderne for et par sæsoner siden , men nu kan teatergruppen Gorgerne holder Sjællands-premiere på deres egen udgave i Galaksen, Værløse.

Resultatet er blevet overrumplende vellykket. Ikke blot fordi LEGALLY BLONDE musikalsk og navnligt tekstmæssigt hører blandt de bedre i rækken af nyere musicals, men i særdeleshed fordi instruktøren Pierre Westerdahl har formået at give Gorgerne en tiltrængt kunstnerisk og energimæssig ansigtsløftning. Aldrig har de fremstået så sprudlende og dynamiske, spilleglæden ligefrem lyser ud af dem. Westerdahl sørger også for, at forestillingen løber kvikt over scenen med fikse overgange og opfindsom scenografi bl.a. med mobil vidneskranke. Nanna Kampp Villumsens livgivende koreografi hører også til forestillingens absolutte plusser.

Rollerne i LEGALLY BLONDE -THE MUSICAL virker helt rigtigt besat i samtlige roller – og det er sjældent i produktioner af denne type. Regina Lundsgaard Sloth får hurtigt styr på premierenerverne, og er en glimrende Elle med både humor og stemme. Alex Friis fungerer også fint som ex-kæresten Warner, fordi han tør gøre ham usympatisk, mens Anders R. Gjesing virker befriende uortodoks som Elles nye hjælper Emmet.

Helt i særklasse fremstår Rikke Osvang Aarup som Paulette, og hendes romance med pakkepostbudet (vittigt spillet af Morten Elkjær Hansen) bliver et højdepunkt i forestillingen. Nævnes bør også Tom Aarup Larsen, der har tyngde som professoren, og Jacob Christian Hansen, som elegant udfylder flere småroller. På dansegulvet bemærker man med glæde bl.a. Paloma Alves og Jonathan Stahlschmidt. Ja, selv de to hunde Dexter og Luna udfylder deres roller upåklageligt.

Sange som "Omigod" og "Elle tænker" fungerer perfekt i netop dette univers – som åndelige tykkegummi-bobler, Andreas Saldern Hintze formår desuden både at give musikken fylde og panasche.

Så man kan roligt ønske Gorgerne tillykke med succesen samt LEGALLY BLONDE velkommen blandt de spilleværdige musicals i Danmark.