FASANDRÆBERNE

★★★>

☆☆

Mikkel Nørgaards efterfølger til biografhitten "Pigen i buret" lever desværre ikke op til forgængeren. Manuskriptet har ikke helt af samme kaliber og historien fortælles uklart – især i første halvdel. Men den største fejl, man har begået, er at satse på vold frem for spænding. Det giver FASANDRÆBERNE et tarveligt præg, som den ikke havde behøvet at få.

På plussiden er en række nye ansigter i denne sammenhæng. Johanne Louise Schmidt får sig en flot filmdebut som kæk rødhåret sekretær. Og såvel Sarah-Sofie Boussnina som Danica Curcic formår at forene sårbarhed med styrke.

Replikudvekslingerne mellem Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares virker i anden omgang mere rutinepræget, men replikkerne synes heller ikke at have samme niveau som sidst. Men Pilou Asbæk kan naturligvis godt mobilisere en vis arrogance til sin skurkerolle, hvorimod David Dencik forbliver ret anonym.

Teknisk virker den fermt lavet, men måske man skulle have brugt en smule mindre tid på at kæle for lydeffekterne og lidt mere energi på at sikre, at samtlige replikker bliver udtalt, så også folk, der ikke kender manuskriptet, kan forstå dem.