NICK CAVE: 20.000 DAGE PÅ JORDEN

★★★★☆☆

Iain Forsyth og Jane Pollard har begået en ganske original dokumentarfilm om fænomenet Nick Cave. Eftersom Nick Cave selv har været med til at skrive manuskriptet, kan det ikke undre, at filmen synes at afspejle hans egen besynderlige verden, som i Danmark har fået særlig interesse gennem diverse teaterkoncerter.

Derfor undgår filmens heller ikke helt det selvsmagende, selvom Nick Caves selvironi og begavelse naturligvis opvejer en del. Igennem samtaler med bl.a. celebre bilpassagerer som skuespilleren Ray Winstone og sangerinden Kylie Minoque får vi et indtryk af, hvilken hvilket særegent univers, Nick Cave bevæger sig i. Disse optagelser krydses med billeder af en sovende hustru og tilsyneladende tv-hygge med sønnerne samt optagelser fra musikindspilninger og koncerter.

Vi får indtrykket af, at Nick Cave er en ganske skikkelig australsk mand, der nok har lagt det vilde liv bag sig, men som stadig fastholder retten til en aparte livsstil.
En del af filmen virker dog for indforstået, så selvom filmens form adskiller sig noget fra mere ordinære musiker-portrætter, vil filmen dog primært appellere til fans af Nick Cave. Men dem er der jo også efterhånden mange af.