MEN & MAHLER

★★★★★☆

Den Reumert-belønnede danseforestilling MEN & MAHLER er tilbage i København for en kort bemærkning, nærmere bestemt på Teater V, hvor man med vanlig åbenhed har budt den den moderne dans indenfor.

MEN & MAHLER er ikke en moderne udgave af Thomas Manns “Døden i Venedig”, som mange husker fra Luchino Viscontis filmversion, der havde Dirk Bogarde i den alt overskyggende hovedrolle. Men nogle af musikstykkerne går da igen i den herrehørmende forestilling, hvor den maskuline mystik udforskes med en sjælden nygerrighed af 8 meget forskellige dansere. Her er ung såvel som ældre, tyk såvel som tynd og en række forskellige nationaliteter, hvilket giver et mere visuelt interessant verdensbillede, end vi er vant til.

Dorte Petersen bidrager til forestillingen med sin kønne sangstemme, men desværre har hun også fået til opgave at belære os om den maskuline mystik med en skinger talestemme, der går lige i nervesystemt. I de passager tager man sig selv i at ønske mere Mahler og mere dans.

Palle Granhøj definerer dans som bevægelse at dømme efter MEN & MAHLER. Der svinges både med tov og tissemænd, og der masses, trækkes, hives og løftes en hel del. Scenografisk spændende løst med nogle mobile træpalder og enkle lyskilder. Forestillingen stikker i mange retninger, men bør ses som et spændende forstudie til “Rite of Spring – Extended”, Palle Granhøjs mesterværk og vinder af årets Reumert i kategorien bedste danseforestilling.