EN TO TRESOMT

★★★☆☆☆

Claus Bjerre er vel mest kendt som tidligere leder af instruktørlinien på Den Danske Filmskole samt som instruktør af de nye Far til fire-film. EN TO TRESOMT hører dog ikke til i kategorien børnefilm, selvom de tre hovedpersoner unægteligt opfører sig temmeligt barnligt i deres ubehjælpsomme forsøg på at få et trekantsforhold til at fungere.

Man kan heller ikke betegne EN TO TRESOMT som en sengekantsfilm, selvom opdrejningspunktet synes at være de fysiske aktiviteter i soveværelset. I stedet prøver Claus Bjerre at tegne et relativt nutidigt portræt af tre unger, der afprøver en anden livsform end den, vi normalt ser på film.
Siff Gyllenborg Lundgren forekommer næsten rørende som den uerfarne sexologistuderende, der med sine firkantede forslag forsøger at få privatlivet til at fungere. Men man forstår sandelig godt, hvorfor Lucas Alexanders flotte bløddyr af en mand for en tid kaster sig over den mere livfulde Maria Cordsen.

På trods en vis portion nøgenhed fremstår EN TO TRESOMT i sidste ende besynderligt bonert og konservativ, næsten som vi kender det fra lignende amerikanske komedier, hvor slutningen er givet på forhånd. Filmen kunne også have brugt bare et anstrøg af den visuelle poesi, som kendetegnede Francois Truffauts mesterværk “Jules og Jim”, der også flirtede med trekantstanken.

Indenfor sine egne beskedne rammer må EN TO TRESOMT dog betegnes som nogenlunde velfungerende og de indlagte pseudo-interviews fungerer som ganske veloplagte svirp til reality-genren. Men lidt mere ægte ungdommelig kådhed a la klassikeren “Stille dage i Clichy” havde nu klædt projektet.