Månedens DVD:

ALL IS LOST

★★★★★☆

Der er god grund til at ærgre sig over, at J. C. Chandors ALL IS LOST ikke fik officiel dansk biografpremiere, for dens betagende billeder af både himmel og hav gør den helt oplagt til at blive set på et stort lærred. Og når denne Oscar-nominerede film tilmed vandt en Golden Globe for bedste musik samt skaffede Robert Redford New York-kritikernes pris for bedste mandlige hovedrolle, så burde man have givet den en chance også herhjemme.

Robert Redford bærer filmen på majestætisk vis i en præstation, der bringer mindelser om Spencer Tracy i Ernest Hemmingway-filmatiseringen "Den gamle mand og havet".
Redford befinder sig alene i en lystjagt, der rammes af en friflydende container og bliver læk. I de næste halvanden time oplever vi our man Redford i ubønhørlig kamp med naturelementerne.

Replikker får vi selvsagt ikke mange af, men vi keder os besyndeligt nok aldrig i selskab med denne stædigt kæmpende dinosaur. En mesterlig lydredigering bidrager til, at vi hele tiden er på vagt ligesom den betagende underlægningsmusik både støtter i det store episke format og i det små intime øjeblikke.

ALL IS LOST ender derfor som en filmoplevelse, der forbliver i kroppen på een længe efter, at mindre betydelige værker har fortonet sig i horisonten.