THE EXPENDABLES 3

★★★☆☆☆

Rollen som den aldrende action-man Barney klæder faktisk Sylvester Stallone, og han har da også selv været med at skrive den. Som en forstenet John Wayne fremstår han et omvandrende monument på en uddøende filmgenre, en mandetype, der nok mest har eksisteret i hovederne på mændene selv.

Patrick Hughes tager os med på en tredje tur til filmheltenes losseplads, hvor Stallone får selskab af Arnold, Dolph og Harrison samt en lang række andre, man er på fornavn med.

Mel Gibson, der på få år har formået at fornærme hele Hollywood, indtager ikke overraskende en skurkerolle, men han er dog med! Det gælder også Wesley Snipes, der i 1997 vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle i ”One Night Stand” på Venedig filmfestivalen, men som siden har brugt flere år på at sidde i fængsel for skattesvig.

Det virker nemlig typisk for den generøse ånd overfor ”det grå guld” i Expendable-filmene, de skal med uanset hvad, for de er jo nogle af de gamle drenge. Omvendt fremstår en række af de unge, som Barney for en tid slår sig sammen med, håbløst uinteressante, og vi ved ligesom Olsenbanden, at det blot bliver et spørgsmål om tid, før de gamle venner må komme chefen til undsætning.

THE EXPENDABLES 3 byder også på festlige gensyn med den evindelige latin lover Antonio Banderas og Kelsey Grammer, men ellers er intet nyt under solen – og det vil mange sikkert være taknemmelig over.