DET ANDET LIV

★★★★★☆

Jonas Elmer gør et flot spillefilms-comeback med filmen DET ANDET LIV, der består af tre historier om at leve et andet liv end det vante.

Bo Carlsson spiller en mand, der, da han konfronteres med en livstruende sygdom, får behov for at søge nye veje. Dette indebærer en pause fra konen og goddag til et nyt kvindeligt bekendtskab (sødmefyldte Mia Jexen).

I den anden historie får sangerinden Karen (Rosenberg) sit skuespilllermæssige gennembrud, som kvinden, der forsøger at håndtere tabet af den kæreste, hvis død hun var delvis ansvarlig for. Men selvom datinglivet byder på frække mænd som Dar Salim, så kan det være svært helt at slippe spøgelserne.

I den sidste historie lever en knudemand (overraskende fint fremstillet af Uffe Rørbæk Madsen) et vanskeligt dobbeltliv splittet mellem konen (et dejligt gensyn med Sofie Gråbøl) og en ung elsker (nydeligt spillet af Thomas Ernst).

Sammen giver disse historier et portræt af moderne menneskelige relationer og afspejler en tid med mange muligheder og flere udfordringer. DET ANDET LIV handler i befriende grad om voksne mennesker lige nu, og forsøger oprigtigt at bevæge sig væk fra klicheerne i en søgen efter nye livsmønstre, og det fortjener den ros for.