REVYPERLER 2014

★★★★☆☆

Skråt overfor revymuseet ligger Aveny-T, så der virker næsten naturligt, at årets revyperler bliver serveret netop her på en kærkommen gæstevisit fra Rødvig.

Max Hansen er ikke blot kunstnerisk leder og hovedinstruktør på årets perlerække, men leverer også en brandert bedre end nogen anden i hele revy-Danmark – som partitro venstremedlem. Max Hansen kan også foredrage en underfundig vise som f.eks. Preben Kaas’ beske version af Al Jolsons "Sonny Boy". Nummeret munder ud i en smuk hyldest til den Dirch Passer, der sang Kaas-udgaven i Cirkusrevyen 1967.

Men også Amin Jensen har gyldne øjeblikke i årets kavalkade bl.a. i et hæsblæsende parodi-nummer, hvori han som fortravlet telefonpasser må skifte mellem at være Kim Larsen, Preben Kristensen og mange flere. Amin Jensen får også lejlighed til at lufte sine evner som operasanger og så er han ubetalelig i en meget anderledes udgave af Giro 413-klassikeren "Det er vores bryllupsdag i dag".

Kvinderne har det sværere i år, især i første akt, hvor Pernille Schrøder får for lidt ud af Epes bedårende tekst om lillemor på Lyngbyvej ligesom hendes duet med Mette Marckmann (En yndig lille fjer) virker underligt overflødigt. Bedre går det i andet akt, hvor Schrøder virker på hjemmebane som ihærdig blokfløjtespillerske, og Mette Marckmann får meget ud af en kop kaffe.

Man kunne med enkle midler have peppet turnéscenografien en smule op, men publikum virker alt i alt tilfredse – også med kapelmester Stig Christensen og co. Det kan også godt betale sig at klappe, for ekstranummeret har man hentet fra den righoldige Osvald Helmuth-sangbog. "Kys mig godnat" bliver den smukkest tænkelige finale på en hyggelig revyaften, der sender os nynnende ud i den lune sommeraften.