NINJABABY

★★★★☆☆

Instruktøren Yngvild Sve Flikke, der stod bag den ligeledes småfeministiske "Kvinder i for store herreskjorter", har med NINJABABY skabt en ganske skæg og original film.

Den bør dog IKKE forveksles med "Ternet Ninja"-filmene, men handler i stedet om den kaotiske Rakel, der pludselig bliver gravid. Er faren mon den lokale scorekaj alias "Pik-Jesus" eller Mos, læreren, som hun havde en lidet glamourøs een-gangs-affære med på et lokum?

Kristine Kujath Thorp fremstår både skæg, skrøbelig og ret irriterende som Rakel, der ikke har styr på en skid i sit liv, men som i den grad har brug for at få det. Arthur Berning finder til alles overraskelse en vis sødme i karakteren "Pik-Jesus" og Nader Khademi er gennemnuttet som den sympatiske men småneurotiske Mos.

Selveste Herman Tømmeraas, der fik kultstatus også udenfor Norge efter sin medvirkende i TV-serien "Skam", lægger stemme til NINJABABY, i de muntre tegnefilm-sekvenser, der uden besvær indgår i handlingen.

NINJABABY er nomineret til hele 11 Amanda’er – Norges mest eftertragtede filmpriser, og får sikkert en del, når uddelingen finder sted den 21. august.