WEREWOLVES WITHIN

★★☆☆☆☆

Computerspillet WEREWOLVES WITHIN deler skæbne med Tomb Raider, Warcraft, Mortal Kombat og Rampage. Det er nemlig også blevet omskabt til film – med ringe held.

WEREWOLVES WITHIN minder dog mere som en tynd udgave af "Knives Out", hvor en klassisk mordgåde kombineres med et aktuelt samfundsproblem. I "Knives Out" gjalt det et racistisk begrundet klasseskel og i WEREWOLVES WITHIN gælder det en forvrøvlet Me Too-problematik.

WEREWOLVES WITHIN virker dog alt for fjollet til, at man kan tage nogen aspekter af den alvorlig. Den ene af filmens stjerner går til soundtracket, hvor nogle nøje udvalgte sange af mere eller mindre provincielt tilsnit alligevel har får en vis kant, fordi de på ejendommelig vis synes at kommentere handlingen.

Filmen anden stjerne går til portrættet af den mildest talt forsømte by Beaversfield. Pludselig forstår man folks modvilje mod at flytte til et udkantssamfund, og hvis beboerne i Beaversfield er repræsentative for befolkningen i disse områder, burde det være forbudt at flytte dertil!

Instruktøren Josh Ruben fortjener derimod ikke point for sin instruktion af skuespillerne, der alle spiller irriterende rædsomt. At det muligvis sker bevidst, gør kun ondt værre.

Flere plothuller styrker ikke filmens kvalitet, og spændingen kan ligge på et meget lille sted. Man gør således klogest i at vælge en anden film.