HAPPY HOUR

★★★★☆☆

Teater Grob indleder 2019 med co-produktion mellem Jersey Arts Centre, Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions og Teater Metastasio og Teater Grob. Teksten er af Christian Cersoli, som instruktøren Simon K. Boberg introducerede i Danmark ved en af de vellykkede European Readings på Husets Teater. Dengang gjalt det teksten "Lort", der senere blev en uhyre vellykket forestilling med en nøgen Danica Curcic i den altdominerende hovedrolle – også med Simon K. Boberg i instruktørstolen.

Simon K. Boberg har som iscenesætter tydeligvis sans for det groteske univers og det saftige sprog, som Christian Cersoli sværger til. Edward Lloyd Pieces enkle men intelligente scenografi af skinnende metalkæder er umiddelbart flot, men samtidig et fængsel for to legesyge børn, og illustrerer dermed den snigende fascisme, der i stadig højere grad synes indarbejdet i en glimmerfacade. Det er ikke kun i Italien og USA, hvor en stadig mere brutal lovgivning overskygges af en ny omgang vild med dans.

Özlem Saglanmak og Asbjørn Krogh Nissen er ret veloplagte som disse forsømte DAMP børn, der bliver de egentlige ofre i en moderne verden. Cersolis tekst flagrer en smule undervejs, men det tager man gerne med, for her er både ægte smerte og en empati for de to søskende, der kæmper for at bevare optimismen i et forskruet og stadig mere sygt samfund.

(Michael Søby)