GILLELEJEREVYEN 2014

★★★★☆☆

Der er mange gode grunde til at begive sig til Gilleleje – ikke mindst Gilleleje-revyen, der bl.a. kan bryste sig et af
revydanmarks mest attraktive buffetborde. Her kan man mæske sig med udsøgt laks, fjerkræ og flere slags steg samt
fantasifulde og meget velsmagende salater. Læg dertil et befriende kaloriefyldigt dessertbord og opskriften på en skøn aften synes allerede halvt i hus.

Er man til veldrejede dameben, går man heller ikke forgæves til Gillelejerevyen. Her viser de musikalske madammer Susanne Breuning og Ann Hjort nemlig, at selvom man har rundet de 40, kan man godt svinge anklerne på en revyscene. Ann Hjort giver den også gas som protestsangerinden Ester, der ganske forståeligt oplever en renaissance, og Susanne Breuning kaster sig også uforfængeligt ud i portrætter af en fisker og en olding. Breuning kan dog også levere en træfsikker Dronning Margrethe, hvorimod man godt forstår Ann Hjorts modvilje mod at spille “Mette F”.

De får i positiv forstand løjerlig musikalsk opbakning af Christian Dahlberg og Søren Bom Bom – bl.a. på grill! Også Jesper Søgaard bidrager musikalsk til revyen bl.a. i spidsen for en hyldest til kvinden. Og så er han heldigvis tilbage som den lokale favorit, Havne Kaj – der slet ikke kan lade være med at inspirere…

Instruktøren Pernille Sørensen lader revyen udspille sig på et sommerhotel, men bruger ikke rammen til meget andet end at flytte kufferter. Hun får dog anslået en let og gemytlig tone, som klæder Gillelejerevyen, og som gør, at vi hygger os – også efter middagen.