SÅDAN TRÆNER DU DIN DRAGE 2 – 3D

★★★☆☆☆

Dreamworks populære animationsfilm “Sådan træner du din drage” har naturligvis fået en to’er og den er slet ikke så tosset endda. Med Brian DeBlois som ansvarlig for både manuskript og instruktion er efterfølgeren i al fald blevet en god omgang visuel luftakrobatik, der hvor 3D effekterne rent faktisk giver mening.

Man kan stadig mene, at disse dragefilm forbliver støjende, rodet og trættende, men de lidt større børn skal nok forstå at skatte de mange actionscener og ikke mindst den noget omskiftelige drage ved navn Tandløs. Fra Dreamworks side har man også gjort en indsats for at udvikle dette fortidige vikingeunivers med en del detaljer i kostumer, baggrunde, ansigter og kropsbevægelser. Flottest fremstår de afsluttende skitser, der følger med rulleteksterne og den olbligatoriske sang. Musikside synes også denne gang præget af den irske folkemusik, og den muntre kærlighedsduet, vi får midtvejs, har en vis charme.

På den danske lydside glæder man sig især over Robert Hansens naturlige replik i helterollen, hvorimod Morten Staugaards teatralske tirader som skurken Drago forekommer temmeligt uudholdelige.

Det virker dog sandsynligt, at vi også får en tre’er, for selvom familiestrukturen i to’eren gennemgår radikal forandring, så rummer denne drage-verden stadig uudforskede muligheder.